Aini's FotoPage

By: aini abhamid

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Aug-2009 08:30 Email | Share | | Bookmark
Rumah Dah Berabuk

Rasa cam dah lama sangat tak update..sorry la anak2 buahku..mmg sue tak sempat..bz with ISO internal audit..then sekarang sambung lak ngan Institutional Audit..next week lak dah start konvo..duty hari selasa, rabu n sabtu pagi petang..prof mesti hangin je sbb selalu takde kat ofis

Utk my 'fruit children' (ayat dak aran suatu ketika dulu) ..ni gambar2 masa hantar qisti n lawatan sambil belajar kt national zoo..dah upload br pasan pic tak terang sangat

My beloved Ila..juruh sgt2..



Semua mengepau sue..minum kt Killiney Kopitiam..ambik sorang satu lak tu..sib baik long tak join









Main agenda rombongan cik jah mai kl..antar qisti kt uitm puncak alam..jauh giler..sebelum ni masa duk gi umah cik na takde la rasa jauh sgt..tp jauh2 pun sejak ina duk sana dah 3 kali gak la kot sue gi..









National Zoo..tak cukup kourum...next time kena bawak Qisti sekali,,











Anak buah hok suko ngaju kl sue tak layan..nasib la sbb mmg kl ada kok mmg sue layan kok lebih sikit..tp sue sayang gok tau ..nnt makey byk2 ekk..biar besar sikit..n rajin2 ngaji,,jgn duk main je



Last pic snap sebelum budak2 ni gerak balik bachok..









Monday, 1-Jun-2009 13:00 Email | Share | | Bookmark
Guest of Honour

Since pindah ke rumah baru hari tu kawan2 ada datang tido semalaman..last week lak mc chick n yus datang..yus excited nak tgk perabot baru heheh...then last 2 days mc chick, yus, ma, adik ma (btl ke ekk..lupa lak ), kak jah n famili datang..last minute br tau..tak prepare apa2 pun..sian tetamu datang bersila atas lantai je..sib baik ada tikar..diorang sampai maghrib..mc chick datang kejap je sbb ada plan lain..lepas isyak gerak ke ampang..me jdk tukang tunjuk jalan kt abang ipar..bawak slow bangat sbb abg ipar tak familiar jalan KL malam2 ni..almost 1 hour gak br sampai..sampai bukit indah je budak2 lapar so bawak ke Oldtown Kopitiam..sbb ramai nak ngikut.. 'ngah' depa ikut sekali..2 keta la..kl pakai satria angkut semua harus tak lepas bumper..anak sedara dah lg besar dr mak sedara..lepas makan diorang semua ikut ngah pi jalan2..me terus balik bukit indah antar makanan..dalam kul 12 gerak balik ke tainia..nak kena deco cake lak..dah janji ngan kawan..dia nak ambik kul 10 pagi..

Kak Pekjah, Ti'ah n Ita datang melawat kawasan ..sampai umah dah dekat nak malam so balik balik umah solat maghrib dulu then bawak diorang kuar makan..pakat nak makan kt Giant so me bawak ke Noodle Station



Yus n Mc Chick..bawak ke Giant gak..tp makan kat BBQ Chicken..mc chick belanja hehe



Yus posing ngan coffee latte..comei je layer2 dia tu..me makan koshi..tgk dalam menu cm besar sekali sampai secoet je..



Tuan rumah



Ila ngan hobi dia tak kira kt mana pun berada..mandi lama betul..dia masuk 1st tp last kuar..best ek mandi lam bilik air sue



Kat Oldtown Kopitiam..ngah belanja..sue tukang ambik oder je













Monday, 1-Jun-2009 02:00 Email | Share | | Bookmark
Doll Cake..5th Edition

Last week mamalija..geng MYK oder doll cake untuk bday anak buah dia..janji nak ambik ahad pagi..rasanya ni doll cake yang ke lima kot..still tema yang sama pink..dah orang request me buat je la..lg pon untuk budak pompuan ramai yang suka pink..skirt kali ni me buat pandan cake utk 1st layer, marbbel cake (vanila+strawbery+choc) untuk 2nd layer and plain butter cake utk 3rd layer..entah camana leh 'pullur' mata..salah baca label..rasa cam betul dah ambik botol baking powder..sekali masa nak buat 2nd cake baru prasan tu cream of tartar..sib baik kek pandan tu naik gak...tp rasanya tu wallahu'alam la cmn..sorry ye mama..hehe









Tuesday, 26-May-2009 12:50 Email | Share | | Bookmark
6H In Memory

Lama sangat dah tak update 'rumah' ni..bz sangat2..hujung bulan lepas dah pindah dari quarters ke Tainia..5 years 'quarters-ship' sepatutnya habis middle of May tp sbb nak senangkan urusan decide untuk pindah end of April..so by 30th April tu me leh serah kunci..

Almost one month gak baru siap kemas..kadang2 dah kemas2 terpaksa stop sbb xde kotak..so kumpul kotak kt ofis..then baru sambung kemas balik..start kemas barang dapur dulu..separuh dr my barang mmg barang dapur..ntah hapa2 semua ada..tu la..pantang nampak pinggan or barang dapur yg berkenan mesti beli..mangkuk kononnya utk wat makan mee pong ada lebih dr 10..tak campur lagi mug2 yg macam2 jenis..kl che tgk mesti membebel..

Pindah kali ni pon guna lori JPPHB..abih dekat ngan RM300 gak la..konon nak murah tp end up tak la murah mana pon..cuma senang je la..takyah pening2 carik lori dr luar..ambik sorang driver and 3 buruh..suppose sorang bayar dalam rm25-35 je..tp sbb quarters tingkat 4..diorang mintak RM50 sorang..me belikan lunch n bagi tong gas sekali sbb diorang ambik dapur lama nak letak kt bilik pemandu..so me bg je terus tong gas yg ada..rezeki diorang la..

Angkut barang 25hb..kul 9 lebih lori sampai..ok ek ok ek semua dalam kul 12 sampai ke Tainia..punggah semua lebih kurang kul 1 lebih siap..lepas lunch diorang semua balik..call org astro soh datang pasang sbb mlm tu nak tgk AF..kul 4 bila diorang sampai diorang bagitau pak guard tak bg pasang..ek eleh..3 skru pon xleh ke..rasa geram je..susah tul dok apartment ni..padahal rumah sdr tu..sukati la nak buat apa pon..rasa cam nak ketuk2 je pak guard yg kerek tu (sampai skrg kl jumpa pak guard tu me tak senyum..geram lom abis lagi )

Kenangan masa pindah..rasa cam independent giler la..semua urus sendiri..kesian kt diri sendiri pon ada..penat dia tuhan je yang tau..seharian migrain hari pindah barang tu...letih+panas turun naik tangga

50% barang..masa ni byk lg yang lom pack


Angkut barang in progress..me angkut sendiri mana yang cm tak best kl diorang angkut sbb diorang main campak2 je..2 of my fridge tray pecah..salah diri sendiri jugak sbb tak keluarkan habis barang yg ada..rasa ralat je..


Geng2 JPPHB tgh lunch..me tgk je..sbb kononnya diet..lepas diorang balik me turun pi kedai mamak tu lagi sekali..beli nasik goreng kampung..heheh


Tgh pasang astro..sib baik Monday tu ambik cuti konon nak kemas barang..so leh la diorang sambung pasang balik..abis RM180 gak..


6H dalam kenangan..rasa sedih sgt setiap kali lalu depan umah ni..best duk sini sbb 2 minit je nak pi ofis..skrg ni half and hour or 45 minutes baru sampai..balik lak dekat2 1 hour br sampai..tua dalam keta je..huhu





My new 'sarang'..sonok gak bila duk umah sendiri..kecik tp besttttttttttttt...













next agenda:console+mirror,dining table, sofa n carpet..kena simpan pitih dulu..insyaallah harap2 tahun gi gak beli mana yg belum ada..buat masa ni duduk je ngan apa yang ada


Friday, 17-Apr-2009 15:42 Email | Share | | Bookmark
Perkhemahan Kepimpinan@Janda Baik and Pesta Ko-K

Dah lama sangat tak update..bz ngan keje ofis..sampai bawak balik keje siapkan kt umah..sejak linda tukar ke law takde pengganti..terkontang kanting den sorang2 buat keje..nak cuti pon susah..dok SKET ni bz bermusim..ujung-ujung semester ni banyak sgt aktiviti..mula2 join perkhemahan budak2 pendidikan luar, balik je ada hari keusahawanan..then sebok ngan exam question..setel je psl exam ada pesta ko-k lak..baru nak benti rehat kena setelkan psl MQF..next week dah start exam..nnt sambung urusan pemarkahan..semua staf lama dah takde so skrg ni dah belaja camana nak scan OCR and den akan make sure semua staf tau camana nak buat..xmo jadik cam dulu..sorang je yang buat so bila orang tu tukar je mula la tak tau nak buat camana..keje yang 2 orang buat before this den kena buat sorang2..penat tp puas hati..byk benda baru yg leh blaja..tak campur lagi masalah2 yg den kena ngadap..

14 and 15 Mac 2009 - join budak pendidikan luar pi camping kt janda baik..kali ni staf ofis..si ti'ah,ita, hani n daus ikut sekali..35 org student..5 je laki ..next sem kita pi bagan lalang lak ekk

Budak2 tgh angkut barang


Posing sebelum start trekking


Air terjun nuang..cantik..den siap bawak bekal buah jambu n mamee


Pi and balik naik storm..40 orang sumbat naik 2 storm je


2nd day..lepas budaknya aktiviti apa tah..den jdk juri


8 n 9 April lak pesta ko-k..kali ni tak tau napa academician timbulkan isu pasal pesta..konon2 kitorang lebih utamakan aktiviti luar pelajar sampai diorang xleh attent kelas..hangin je rasa..tak pasal2 den kena draf surat kul 6 petang nak soh TNC A tandatangan mintak all the deans bagitau pensyarah diorang yang pesta ni part of penilaian kursus ko-k pelajar which is wajib untuk semua pelajar ijazah pertama..

Byk persembahan hari tu tak sempat nak tgk sbb sebok edit borang2 MQF..rugi tul..tak sempat nak tgk budak keroncong perform..

Ni rasanya silat gayung fatani


Gamelan


Sitar


Staf yang bekerja keras utk pesta ni..tq so much ek..nnt prof balik dr London kita mintak dia belanja ekk



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net